2026 177. kitabı
Ateş Kız #okudumbitti Shannon Hale’den okuduğum ikinci kitaptı ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Yazarın kalemini gerçekten çok sevdim. Masalsı ama hafif olmayan, sade görünen ama içinde derinlik taşıyan bir anlatımı var. Bu kez hikâyenin merkezinde Enna var. Onu sadece Isi’nin arkadaşı olarak değil; korkularıyla, öfkesiyle, cesaretiyle ve içindeki ateşle baş etmeye çalışan güçlü bir karakter olarak okumak çok güzeldi. Enna’nın ateşi öğrenmesi ilk başta büyüleyici görünse de kitap ilerledikçe bu gücün aslında ne kadar tehlikeli, yorucu ve insanı içten içe tüketen bir şeye dönüşebileceğini görüyoruz. Gücü sadece “harika bir yetenek” gibi değil, bedeli olan bir sorumluluk gibi anlatması kitabın en başarılı kısmı. Enna’nın ateşle kurduğu bağ, zaman zaman insanın kendi öfkesiyle, hırsıyla ve kontrol edemediği duygularıyla verdiği savaşı hatırlatıyor. Bu yüzden kitap sadece fantastik bir macera değil; aynı zamanda büyüme, kendini tanıma ve kendi içindeki yangını söndürmeden onunla yaşamayı öğrenme hikâyesi gibi geldi bana. Savaş, dostluk, sadakat, yanlış seçimler, ikinci şanslar ve ince ince işlenen romantizm kitabın içinde çok güzel dengelenmişti. Özellikle Enna’nın arkadaşlarıyla kurduğu bağları okumak içimi ısıttı. Isi’yi yeniden görmek de ayrı güzeldi. Finn ise… gerçekten hikâyeye yumuşacık bir sıcaklık katmış. Ateş Kız, Kaz Çobanı’na göre biraz daha karanlık ve yoğun bir kitap ama bu yoğunluk bence Enna’nın hikâyesine çok yakışmış. Shannon Hale’in atmosfer kurma biçimi, doğayı ve elementleri neredeyse canlı birer karakter gibi hissettirmesi yine çok etkileyiciydi. Masalsı anlatımları, güçlü kadın karakterleri ve içsel dönüşüm hikâyelerini seviyorsanız bu seriye şans vermelisiniz. Ben Bayern dünyasında biraz daha kalmaya hazırım. @bilgekultursanat #AteşKız #bayernserisi #kitapkolikkafasikitapyorumu #reklamdeğilöneri
Ateş KızShannon Hale · Karakedi Yayınları · 201213 okunma