2026 20. kitabı
Güzellik ve Hüzün Yasunari Kawabata’nın dilimize "Güzellik ve Hüzün" (orijinal adıyla Utsukushisa to Kanashimi to) olarak çevrilen bu ölümsüz eseri, geleneksel Japon estetiği ile modern insanın içsel yıkımlarını muazzam bir dengede buluştururyor. Nobel ödüllü yazarın ölümünden önce tamamladığı son büyük romanı olan bu yapıt, adının hakkını fazlasıyla vereriyor. ​Roman, yaşını almış evli bir yazar olan Oki Toshio’nun, yirmi yılı aşkın bir süre önce büyük bir aşk yaşayıp terk ettiği, şimdilerde ise başarılı bir geleneksel Japon ressamı olan Otoko Ueno’yu ziyaret etmek istemesiyle başlar. Kyoto’da gerçekleşen bu buluşma, küllenmiş gibi görünen bir trajediyi ve bastırılmış duyguları yeniden tetikler. ​Ancak hikaye sadece iki eski aşık arasında kalmaz; Otoko’nun hem çırağı hem de takıntılı derecede sadık sevgilisi olan genç Keiko’nun hikayeye dahil olmasıyla yön değiştirir. Keiko, akıl hocasının geçmişte uğradığı haksızlığın ve çektiği acıların intikamını almak için yıkıcı bir planı devreye sokar. Enfesti ! Keyifle Okumalar !
Güzellik ve HüzünYasunari Kawabata · Can Yayınları · 202527 okunma