2026 31. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2026 21:20
“Karanlık bazen dışarıda değil, en tanıdık yerlerde saklanır.” Karısını kaybettikten sonra çocukluğunda onda derin izler bırakan Jerusalem's Lot kasabasına dönen yazar Ben Mears'ın hikâyesini okuyoruz. Yıllar önce bir iddia uğruna girdiği Marsten Evi'nde gördükleri onu hiç bırakmamış. Kasaba ilk bakışta sakin ve sıradan görünse de çok geçmeden tuhaf olaylar yaşanmaya başlıyor... Stephen King bu kitapta küçük kasaba atmosferini o kadar güzel yansıtmış ki kendinizi gerçekten orada yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz. Başlarda biraz yavaş ilerlediğini kabul etmeliyim ama karakterleri ve kasabayı tanıdıkça bunun hikâyeye katkısını daha iyi anladım. Olaylar başladıktan sonra ise gerilim giderek yükseliyor ve kitabı bırakmak zorlaşıyor. Karakter sayısı oldukça fazla olduğu için zaman zaman kim kimdi diye düşündüğüm oldu ama hepsinin hikâyedeki yerini görmek keyifliydi. Ben Mears bana biraz düz bir karakter gibi gelse de diğer karakterler bunu fazlasıyla telafi ediyor. Özellikle Mark favorim oldu. Genel olarak yavaş başlayan ama ilerledikçe çok daha sürükleyici hâle gelen bir kitaptı. Bazı karakterlerle ilgili gelişmeler beni gerçekten şaşırttı. Korku ve gerilim sevenlere öneririm.
Korku AğıStephen King · Altın Kitaplar · 20171,375 okunma