Puan vermedi·128 syf.····Okunma: 18 Haziran 2026 23:27 Zengin ve her istediği yapılan bir çocuk ne ister? Elbette ki imkansıza yakın olanı.
Toprak da böyle bir ailede büyümüştür. Onun sıradaki isteği dünyanın öbür ucunda bulunan Paspartu'daki Paspartu Sanat Akademisi'ne girebilmektir. Bu akademiye her yıl sadece 100 kişi alınmaktadır. Yani Toprak'ın imkansıza yakını zorlaması gerekir.
Bu kitap çocuklara her şeyin parayla satın alınamayacağını, bazı şeyler için emek ve alın teri de dökmek gerektiğini öğretecek. Çocuklar için hem öğretici hem de ders verici bir kitap.
Bakalım Toprak resim yeteneğini kanıtlamayı ve bu okula girmeyi başarabilecek mi?
Yazar edebiyatı sanatla buluşturmuş. İçerisinde yer alan tablolar da kitabı görsel olarak zenginleştirmiş. Kitap için özel çizilen bir tablo bile var. 12-13 yaştan itibaren her yaşa uygun bir kitap.
Kitapla ilgili tek eleştirim Toprak'ın hiç başarısızlık yaşamaması. Bana göre her şeye sahip bir çocuk olarak başarısızlığı da tatmalıydı.
Kitaptaki şu alıntılarsa kitabın sadece bir çocuk kitabı olmadığını fısıldıyor adeta.
Eğer ışığa sahip olmak istiyorsan önce karanlığa sahip olmalısın. Her şey zıddıyla bir anlam kazanır.
Gölgede duranın gölgesi olmaz.
Koca bir lig boyunca onlarca maç kazanırdın ama tarih sadece şampiyonların adını yazardı. Bir numara değilsen kaçıncı olduğunun hiçbir önemi yoktu bazı insanlar için.
Büyük hikayeler ancak kendin olarak, zorluklarla baş ederek yazılır. Birilerinin sayesinde olmaz. Birilerinin sayesinde kendi hikayeni yazamazsın.