2026 182. kitabı
Tanrılar, Kahramanlar ve Canavarlar #okudumbitti Yazardan okuduğum ilk kitaptı ve mitolojiye merakı olan biri olarak Tanrılar, Kahramanlar ve Canavarlar’ı keyifle okudum. Kitap, dünyanın farklı yerlerinden mitleri ve efsaneleri bir araya getirerek insanlığın binlerce yıldır aynı soruların peşinden gittiğini çok güzel hissettiriyor. Yunan, Roma, Mısır ve İskandinav mitolojilerinin yanında Hint, Çin, Mezopotamya ve farklı kültürlerden anlatılara da yer verilmesi kitabı benim için daha zengin hâle getirdi. Bildiğim hikâyeleri yeniden okumak güzeldi ama daha önce çok aşina olmadığım mitlerle tanışmak ayrıca hoşuma gitti. Kitabın en sevdiğim tarafı, anlatıların kısa, anlaşılır ve akıcı olmasıydı. Ağır bir akademik dil yerine daha rahat okunabilen, insanı yormayan bir anlatımı var. Bu yüzden mitolojiye yeni başlayacaklar için güzel bir giriş kitabı olduğunu düşünüyorum. Sanki ateş başında eski zamanlardan kalma hikâyeler dinliyormuşsunuz gibi bir havası var. Mitler sadece tanrılar, kahramanlar ve canavarlardan ibaret değil aslında. Her hikâyenin altında insanın korkuları, umutları, ölümle, yaratılışla, iyilikle, kötülükle ve kaderle ilgili soruları var. Kitabı okurken farklı coğrafyalarda anlatılan hikâyelerin birbirine ne kadar benzeyebildiğini görmek beni çok etkiledi. Demek ki insan değişse de, zaman değişse de bazı meraklarımız hiç değişmiyor. Yazarın kalemini sade ve samimi buldum. Kısa kısa bölümler hâlinde ilerlemesi de kitabı çok rahat okunur yapmış. Bir oturuşta uzun uzun okumak da mümkün, ara ara açıp birkaç mit okuyarak ilerlemek de. Bu yönüyle hem öğretici hem de keyifli bir kitap olmuş. Tanrılar, Kahramanlar ve Canavarlar, mitolojiye ilgi duyan, farklı kültürlerin hikâyelerini keşfetmek isteyen ve insanlığın ortak hayal gücüne kısa ama güzel bir yolculuk yapmak isteyen herkese tavsiye edebileceğim bir kitap. Ben yazarla güzel bir tanışma yaşadım; mitlerin büyülü dünyasında dolaşmak bana çok iyi geldi. @mayakitap #TanrılarKahramanlarVeCanavarlar #Mitoloji #kitapkolikkafasikitapyorumu
Tanrılar, Kahramanlar ve CanavarlarMark Daniels · Maya Kitap · 20262 okunma