Günahın Üç Rengi, Gülseren Budayıcıoğlu’nun psikiyatrik seanslarından ve gerçek yaşam hikayelerinden yola çıkarak kaleme aldığı, insan ruhunun en karanlık, acı dolu ve gizemli yönlerini açığa çıkaran sarsıcı bir eseridir. Yazar, bu kitabında da her zamanki insanı anlamaya odaklanan empatik yaklaşımıyla, okuyucuyu klinikteki terapi odasının mahremiyetine ortak eder.
Kitapta, çocuklukta alınan derin ruhsal yaraların, aile içi travmaların ve bastırılmış duyguların yetişkinlik hayatında nasıl büyük krizlere, saplantılara ve günah olarak nitelendirilen davranışlara dönüştüğü üç farklı insan hikayesi üzerinden anlatılır. Budayıcıoğlu, karakterlerin dışarıdan bakıldığında anlaşılmaz veya ürkütücü görünen eylemlerinin arkasındaki kök nedenleri incelerken, suçlamak yerine anlamayı seçer. İnsanın kendi geçmişiyle, zaaflarıyla ve içindeki karanlıkla yüzleşme sürecini psikolojik bir rehber gibi gözler önüne serer.
Yazarın akıcı, içten ve adeta bir sohbet havasında ilerleyen anlatım tarzı, en ağır trajedileri bile okuyucu için sürükleyici bir deneyime dönüştürür. Günahın Üç Rengi, sadece başkalarının hayat hikayelerini sunmakla kalmaz; okuyucunun kendi içine dönmesine, kendi kırgınlıklarını ve yargılarını sorgulamasına vesile olan sarsıcı bir empati kitabıdır.