2026 60. kitabı
Çıban, okurken beni en çok düşündüren kitaplardan biri oldu. İlk başlarda teknoloji ve bilim kurgu ağırlıklı bir hikâye okuyacağımı sanıyordum ancak sayfalar ilerledikçe olayların merkezinde insanın kendisi olduğunu fark ettim. Güç, hırs, vicdan ve seçimler üzerine kurulu katmanlı bir anlatım sunuyor. Karakterlerin her biri hikâyeye farklı bir bakış açısı kazandırmış. Serdar'ın akıl ve başarı uğruna verdiği mücadele, Ezgi'nin insani yönünü koruma çabası, Deniz'in hedeflerine ulaşmak için göze aldıkları ve Ayruk'un adalet arayışı hikâyeyi sıradan bir kurgu olmaktan çıkarıyor. Özellikle bazı karakterlerin zamanla gösterdiği değişim, olayların etkisini daha da artırıyor. Yazar Furkan Emre Aynur, merak unsurunu canlı tutan bir anlatıma sahip. Olayları aceleye getirmeden ilerletirken okuyucunun zihnine sürekli yeni sorular bırakıyor. Yer yer karanlıklaşan atmosferi ve düşündüren alt metinleriyle kitap, sadece olay örgüsüne değil, vermek istediği mesaja da odaklanıyor. Bilim kurgu, distopya ve insan psikolojisini bir arada okumayı sevenler için dikkat çekici bir eser. Kitabı bitirdiğimde aklımda kalan şey sadece hikâye değil, insanlığın geleceği ve bugün verdiğimiz kararların sonuçları üzerine düşündürdükleri oldu.
ÇıbanFurkan Emre Aynur · Tilki Kitap · 202685 okunma