2026 70. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2026 23:18
Tuğba Saydam'ın Çiçek İzleri kitabı ilk bakışta aşk romanı gibi görünse de, aslında bizi bekleyen kitap içinde bir kitap oluyor. Derinleşen katmanların arasında kimlik, aidiyet ve hafıza sorunları ile karşılaşıyoruz. Hikaye, karakterimizin elindeki "Hayallerin Peşinde" adlı kitabı bankta oturan bir edebiyat öğretmenine vermesi ile başlıyor. Sonrada bu karakterin hüzünlü ama aşkı ile mutlu hissettiğimiz hikayesini okumaya başlıyoruz. Tam bu noktada hep şu ikilemi yaşatıyor yazar size; "Hangisi kurgu, hangisi gerçek?" Kitapta en sevdiğim nokta metin içinde metin okumamız oldu. Hatta en sonunda bu edebiyat öğretmeninin yazarımız, yayınevinin Metinlerarası olması, bahsettiğim o hangisi gerçek kısmında insanın kafasını karıştıran yegane yer. Ayrıca karakterlerin psikolojik tahlillerinin derin duygu anlatımları ile verilmesi çok yerinde olmuş. Ancak dil olarak yer yer şiirsel anlatıma oldukça kayıyor, bu okuma duruma alışkın olmayan okurlar için bu durum okuma hızını kesebilir diye düşünüyorum. Çağdaş türk edebiyatına önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum. Yazarın diğer iki kitabını da okumuş biri olarak, özelikle farklı tarzları denemesi çok hoş. Çok daha iyi metinlerini bizlerle buluşturacağına inanıyorum.
Çiçek İzleriTuğba Saydam · Metinlerarası Kitap · 202614 okunma