Gözümü Açtım! Meslekler ve Gözümü Açtım! Burada Kim Yaşar #okudumbitti
Bugün “Gözümü Açtım!” serisinden Meslekler ve Burada Kim Yaşar? kitaplarıyla tanıştık.
Yazardan okuduğumuz ilk kitaplardı ve açıkçası kalemini çok sevdik. Çünkü çocuklara bir şey öğretmeye çalışırken bunu sıkıcı bir anlatımla değil, oyun gibi ilerleyen, merak uyandıran ve miniklerin dikkatini hemen yakalayan bir şekilde sunuyor.
Serinin en sevdiğim tarafı hareketli göz detayları oldu. Sayfayı çevirdikçe kitabın adeta çocuğa eşlik etmesi, okuma anını çok daha eğlenceli hale getiriyor. Minikler sadece dinlemiyor; bakıyor, takip ediyor, sorular soruyor, dokunuyor ve keşfin içine dahil oluyor.
Meslekler kitabı, çocukların “Kim ne yapar?” sorusuna eğlenceli bir başlangıç sunuyor. Doktor, aşçı, itfaiyeci gibi meslekleri tanırken hem kelime dağarcığı gelişiyor hem de rol oyunlarına kapı aralanıyor. “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusunun ilk küçük hayalleri bu sayfalarda başlıyor bence.
Burada Kim Yaşar? ise hayvanların yaşam alanlarını tanıtan, aynı zamanda temel kavramları fark ettiren çok tatlı bir keşif kitabı. Çocuklar sayfalar arasında dolaşırken hem doğayı tanıyor hem de canlıların nerede yaşadığına dair küçük ama değerli bağlantılar kuruyor.
Tekrarlı, sade cümleleri sayesinde küçük yaş grubu için oldukça anlaşılır; renkli çizimleri ve kalın sayfalarıyla da minik eller için kullanışlı bir seri olmuş. Ekrandan uzak, etkileşimli, neşeli ve öğretici bir kitap saati arayan aileler için gönül rahatlığıyla önerebileceğim kitaplardan.
Bizim kitaplığımıza hem eğlencesiyle hem de keşif duygusunu destekleyen yapısıyla çok güzel bir yerden dahil oldu.
@iremhattat
The Kitap Yayınları