Puan vermedi·88 syf.····Okunma: 23 Haziran 2026 21:37 Ayfer Tunç'un Aziz Bey Hadisesi adlı eseri, kısa olmasına rağmen insanın içine dokunan,hüzünlü ve etkileyici bir hikâyeden oluşuyor. Yazarın dili oldukça akıcı ve karakterlerin duygularını başarılı bir şekilde yansıtıyor.Özellikle Aziz Bey'in yalnızlığı,hayal kırıklıkları ve geçmişe duyduğu özlem okuyucuya güçlü bir şekilde geçiyor.
Kitabın en beğendiğim yönü,karakterlerin gerçekçi olması ve insan ruhunun kırılgan taraflarını sade ama etkili bir dille anlatabilmesi oldu.Aziz Bey'in yaşadığı iç çatışmalar ve hayat karşısındaki kırgınlığı uzun süre akılda kalıyor.
ELEŞTİRİ;
Bununla birlikte,kitabın bazı bölümlerinde olayların ilerleyişi biraz yavaş geldi.Karakterlerin duygusal dünyasına yoğun şekilde odaklanılması zaman zaman hikâyenin temposunu düşürüyor.Ayrıca bazı okurlar için Aziz Bey karakterine karşı empati kurmak zor olabilir;çünkü yer yer kendi hatalarının sonuçlarıyla yüzleşmek yerine kırgınlıklarına sığınan bir profil çiziyor.
Genel olarak Aziz Bey Hadisesi,güçlü karakter çözümlemeleri ve duygusal atmosferiyle dikkat çeken başarılı bir eser.Her ne kadar temposu zaman zaman düşse de insanın yalnızlığı,pişmanlıkları ve geçmişle hesaplaşmasını etkileyici bir şekilde ele aldığı için okunmaya değer bir kitap olduğunu düşünüyorum.