2026 12. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2026 22:07
Kitap Fugui karakterinin hayat hikayesini anlatmasıyla başlıyor. Çok zengin bir aileye sahip olan Fugui de içki var kumar var evli ve çocuklu karısına da çok kötü davranıyor severek evlendiği halde karısını aldatıyor üstelik bunları açıkça kayın pederinin gözü önünde yapıyor. Karısı kumar masasındayken yalvar yakar hamile haliyle onu bu illetten kurtarmaya çalışıyor ama Fugui buna karısını döverek karşılık veriyor ve bundan zerre pişman olmuyor. Güç ve para gözünü kör ettiği için kumarda tüm malını almak üzere plan yapanları bile farkedemiyor. kumarda tüm mal varlığını kaybetmesi sonucu domino taşı gibi herşey yerle bir olmaya başlıyor. Evini parasını kaybeden Fugui nin babası duruma dayanamayıp ölüyor. Kayın pederi ise kapıya düğün konvoyuyla dayanıp kızını karnındaki bebeğiyle geri alıp evine götürüyor. Ama küçük kızı babasının yanında bırakıyor. Fugui herşeyini kaybediyor kızına tutunarak yaşamaya başlıyor. Hayat mücadelesini ve hayatındaki sevdiklerini birer birer kaybetmesini işlemesinin yanında zamanın siyasi olaylarını da açık bir şekilde eleştiren kitap yasaklanıyor. Kitabın yalınlığı akışı konusunda bir sıkıntı olmasa da bana türk filmi sahnesini andırdı çok beğenemedim. Benim için standartın altında diyebilirim bu kadar ünlü olmasının nedeni yazarın cesurca dönemi eleştirmesi diye düşünüyorum. Ama daha farklı bir anlatım ve kurgu olsa sevebilirdim.
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,6bin okunma