2026 21. kitabı
novellaneokuyor Kendi önerimdir ,kendim aldım “Kılıf @emeloda kaleminden @mumkunkitap yayınlarından bir eser ve aslında modern Türk edebiyatında içsel roman / psikolojik anlatı çizgisinde duran, daha çok “insanın kendi hayatına yabancılaşması” temasına odaklanan bir eser. Kitabın konusu Kitap, dışarıdan bakıldığında “düzgün, yerli yerinde, sorunsuz” görünen hayatların içinde aslında insanların: * kendi duygularını bastırmasını * geçmiş travmalarını saklamasını * “güvende görünme” uğruna kendinden uzaklaşmasını anlatıyor. Özellikle ana fikir şu soru etrafında dönüyor: “İnsan gerçekten kendi hayatını mı yaşıyor, yoksa başkalarının çizdiği bir hayatın içinde mi sıkışıyor?” Teması Bu kitapta öne çıkan ana temalar: * Bastırılmış duygular * Kimlik yabancılaşması * Aile ve geçmişin birey üzerindeki etkisi * “Normal görünen hayatların içindeki boşluk” * İçsel kırılmalar ve yüzleşme Anlatım tarzı * Olaydan çok duygu ve düşünce ağırlıklı * Sakin, yer yer şiirsel bir dil * Büyük olaylardan ziyade “sessiz kırılmalar” üzerinden ilerliyor * Daha çok okura kendini sorgulatmayı amaçlıyor Genel yorumum Bu tür kitaplar genelde ikiye ayrılır: Sevilen tarafı: * Derinlikli ve düşündürücü * İnsan psikolojisini iyi yakalıyor * Kendini sorgulatıyor Zorlayıcı tarafı ise : * Olay akışı hızlı değil * Daha çok iç monolog olduğu için “sıkıcı” bulunabilir * Aksiyon/gerilim bekleyenlere hitap etmez Kısaca “Kılıf”, bir hikâye kitabından çok: “İnsanın kendi içine bakmasını zorlayan bir iç hesaplaşma romanı” Siz de bu tarz eserleri seviyorsanız şans verebilirsiniz #kılıf #mümkünkitap #emelşimşir #psikolojikromanönerileri
KılıfEmel Şimşir · Mümkün Kitap · 202610 okunma