“Topluma göre iyi bir insan mısınız? Öyleyseniz tebrikler toplum için kullanışlı bir oyuncaksınız. Topluma göre kötü bir insan mısınız? Onu da takdir ederim; dürüsttür, daha az yalan vardır.” (Mehmet Çağımnı)
Alıntı
··1 alıntı·
1.582 Gösterim
@ Mehmet Cagmnı " dünya capinda heryerde bulunmakta, eskiden daha söyle böyle sözleri, sadece sözler de var di, cünkü hic bitmedi - gittikce artti bile degil, aşi´kar hal aldi.. ne kadar özürlü bir hal de insanoglu, 1800´lerde einstein demis insanin aptalligi sonsuzdur, ("insan olan yok, iyi insani oynayan aptal cok, olmak agir geliyor oynamak kolay/basit ve ama egitimli ve kaliteli görgülü- evet cok görgülü bir görmemislik sahibi, evet cok egitimli ezbere egitimi, evet cok kaliteli mal´likta") 1800 de böyle digen 1700-1800 iyi anlamis ki bunu söyleyebilmis.. 1900 2000 gecti 2100 oldu hala ayni, gelisme modernlesme yok.. var modernlesme desinlere görsünlere sansinlara yarismaya- yasamak ve olmak yerine, kapasite/cap/ufuk - ufku systematik bile degil yüzde cogulun.." cok üzücü.
" bu toplum hangi toplum ? "
Mehmet Çağımnı
Menfaatleri doğrultusunda hareket eden toplum. Ve toplumdaki herkesin menfaatleri vardır. Toplumdaki herkesin menfaatleri olduğuna göre sözüm herkes içindir. Çünkü herkes bir amaç doğrultusunda hareket eder. Eğer herkes amaç doğrultusunda hareket ediyorsa, bu amaca giden yolda menfaat de bir nebze de olsa olmak zorundadır. İnsanlığın var olmasından bu yana tek bir kişi bile, "Ben sıfır menfaatle bir yerlere geldim." demez. Örnek: Belirli bir dalda eğitim alırsın. Paraya ihtiyacın yoksa, senin menfaatin o eğitim sonunda eğitimi yalnızca eğitim için alıp daha donanımlı biri olma arzusu üzerine kurulmuş menfaatdir. ya da eğitimi para kazanmak için alıp bir yerlere gelip geçimini sağlamak için alınan eğitim menfaatidir. Burada sana eğitimi veren kişinin de geçimini sağlamak amacı doğrultusunda menfaati paradır. Para menfaati olmazsa geçimini sağlayamaz ve hayatta kalması zorlaşır. Çark böyle dönüyor..