2025 565. kitabı
Kitabın çıkış noktası oldukça ilgi çekiciydi ve daha ilk sayfalarda merak duygusunu yakalamayı başardı. Açıkçası başlangıcını çok sevdim. Bir ara hikâyenin temposu biraz düştü ve ilgimin azaldığını hissettim ama bu uzun sürmedi. Yazar, tam kopacakmışım derken olayları yeniden hareketlendirerek beni hikâyenin içine çekmeyi başardı. Karakterlerin yaşadıkları, verdikleri kararlar ve tesadüflerle şekillenen olay örgüsü keyifli bir okuma sundu. Özellikle hayatın bazen küçücük seçimlerle bambaşka yönlere savrulabileceğini göstermesi hoşuma gitti. Romantik, sıcak ve yer yer düşündüren bir hikâyeydi. Kitapla ilgili en büyük sıkıntım çeviri ve editöryel süreç oldu. Gözüme çarpan yazım ve imla hatalarının sayısı beklediğimden fazlaydı. Hikâyeden koparmasa da okuma deneyimini zaman zaman olumsuz etkiledi. Buna rağmen genel olarak kitaptan keyif aldım. Çok derin ya da unutulmaz bir eser olduğunu söyleyemem ama farklı kurgular okumayı sevenler için güzel bir alternatif. Akıcı, samimi ve yer yer yüzümde tebessüm bırakan bir okuma oldu.
Yazı mı Tura mı?James Bailey · Sonsuz Kitap · 202017 okunma