Yazarla tanışma kitabım olan ve ismiyle müsemma yapısıyla beni oldukça şaşırtan harika bir öykü seçkisiyle geldim: Sürpriz Sonlar
Benim için Talar Nalcı kaleminden okuduğum ilk kitaptı ve itiraf etmeliyim ki modern öykücülük adına çok keyifli bir keşif oldu. Kitapta tam 20 farklı hayat, 20 farklı çevre ve her birinin sonunda bizi bekleyen bambaşka ters köşeler var.
Peki Neler Bulacaksınız?
• Tamamen "bizden", her gün sokakta karşılaşabileceğimiz ya da bizzat yaşayabileceğimiz son derece sıradan, tanıdık hayatlar.
• Bu sıradanlığın tam ortasına bomba gibi düşen "sürpriz sorunlar" ve işleri bambaşka bir boyuta taşıyan finaller.
• Yormayan, su gibi akan, özellikle yoğun günlerin ardından kahve eşliğinde zihni dinlendirmek için birebir olan o akıcı tempo.
Yazarın dili o kadar dinamik ki, hikayeler modern hayatın hızına harika ayak uyduruyor. Okurken kendinizi sürekli bir dedektif gibi "Acaba bu hikayenin sonu nereye bağlanacak?" diye tahminler yürütürken buluyorsunuz. Ama yazar bir şekilde ters köşe yapmayı başarıyor.
Özellikle kısa soluklu ama vurucu hikayeler severseniz, kitaplığınızda bu tatlı öykülere mutlaka yer açmalısınız.
@mutenabook
Sürpriz SonlarTalar Nalcı