Puan vermedi·149 syf.····Okunma: 24 Haziran 2026 13:25 Mucizeler Fabrikası, "Yeryüzü Ayetleri" Serisi'nin 2. kitabı. Serinin ilk kitabı olan "Büyük Karanlığın Sırrı" kadar da etkileyici.
Bu eserde dağların yapısından, topraktan,ağaçların yapraklarından ve sararıp sonbaharda dökülmelerinden, omurgamızdan, yumurtanın oluşumundan, kuşların uçuşundan, arılardan ve balın üretiminden ve tüm bu başlıkların mucizevi sırlarından bahsediyor Sevgili Özkan Öze.
Kainat kitabında hergün şahit olduğumuz bu oluşumların ne kadarda farkında olmadığımızı görüyoruz ya da ne kadar umursamadığımızı. Halbuki Allahu Teala defalarca kez ayetlerinde "Akletmez misiniz?" buyuruyor. Kainat öyle güzel ince ince işlenmiş ki.. Hepsi bizim için. Bakıp hayret edip yaratıcıyı hatırlamamız, O'nun eşsiz kudreti karşısında acziyetimizi farketmemiz için. Bütün gerçekliği ve mucizeviliğiyle karşımızda duran kainat kitabını okumuyoruz ,öyle alışmışız ki bu döngüye hiçbir varlığın neden nasıl olduğunu sormuyoruz, hayrete düşmuyoruz bu eşsiz sanat karşısında.
Velhasıl kitap çocuk kitabı deyip geçilemeyecek kadar dolu. Beni en çok etkileyen ise yaprakların dökülmesi, yumurtanın oluşumu, arılar ve balın üretimi kısımları oldu. Yeryüzünün Ayetleri hayretimi arttırdı elhamdülillah.