Vakıf İleri
2026 5. kitabı
Isaac Asimov’un hikayeyi anlatma gücünün bir bilim insanı olmasına rağmen ne kadar başarolı olduğu diğer kitaplarında olduğu gibi tekrar görüyoruz. Önceki kitaplarında olduğu gibi ilgi çekici bir konuyu ustalıkla ele alıyor ve Vakıf Kurulurken kitabını bıraktığı yerden aynı başarıyla devam ettiriyor. Özellikle Vakfın nasıl kurulduğunu anlatış biçimi ve Hari Seldon’un düşünce dünyasını ve duygularını yansıtma şekli oldukça etkileyici. Diğer karakterlerle olan sancılı ilişkilerini ve sevdiği insanlara yaklaşım tarzı kitaba ayrı keyif katıyor. Asimov, bilimsel detaylara yer verirken okuyucuyu zorlamamayı başarıyor; karmaşık konuları sade ve anlaşılır bir dille açıklayarak ilerliyor. Her ne kadar bazı bölümlerin zaman zaman uzatıldığını düşünsem de kitabı bitirdiğimde bu detayların aslında gereksiz olmadığını fark ettim. Hikâyeye derinlik kazandıran bu anlatım, genel deneyimi daha da zenginleştiriyor. Sonuç olarak, yalnızca bilim kurgu severler için değil, günümüz dünyasına dair çıkarımlar yapmak isteyen herkes için örnek alınabilecek nitelikte bir eser. Isaac Asimov Vakıf İleri
Vakıf İleriIsaac Asimov · İthaki Yayınları · 2021972 okunma