2026 3. kitabı
Bu kitabı okurken en çok büyüleyen şey, Patrick Rothfuss’un kurduğu dünya oldu. Temerant kıtası o kadar derin ve organik ki, sokaklarında yürümekten, Üniversite’nin koridorlarında kaybolmaktan kendimi alamadım. Özellikle büyü sisteminin (Simpati, Bağlama ve İsimlendirme) sanki gerçek bir fizik kuralıymış gibi kurgulanması dünyanın sağlamlığını zirveye taşımış. Tarihi, mitolojisi (Chandrian, Amyr) ve coğrafyasıyla öyle ustaca örülmüş ki, bu evren gerçekten var olabilirmiş gibi hissettiriyor. Kurgu tasarımı ise tam bir mühendislik harikası. Hikâye iki katmanlı ilerliyor: Bir tarafta meyhaneci Kote’un sakin ve gizemli bugünü, diğer tarafta Kvothe’un çocukluğundan itibaren anlattığı destansı geçmişi. Rothfuss bu iki zaman çizgisini o kadar ustaca dengeleyip örüyor ki, her bölüm bir sonraki merakla bekleniyor. Dilin şiirselliği ve cümlelerin müzikalitesi de kurgunun ayrılmaz bir parçası; adeta bir şarkı gibi akıp gidiyor. Unutulmaz karakter tasarımları ve olayların birbirine zincirleme bağlanmasıyla bu eser, fantastik edebiyatın zirvelerinden biri. Patrick Rothfuss
Rüzgarın AdıPatrick Rothfuss · İthaki Yayınları · 20194,603 okunma