2026 89. kitabı
"Bu kitapta anlatılan olayların çoğuna bizzat tanık oldum. Diğer olayları gerçekleştikten kısa süre sonra röportajlar ve belgeler kullanarak aktardım." Yazar #katherineboo Hint halkından Annawadi sakinlerinin gecekondu yaşamında yoksulluk, açlık, çöp toplayıcılık, kast sisteminin keskin çizgilerine tanık ediyor. Okurken kanımın donduğu ve ülkemizde güzel koşullar altında yaşam sürdüğüm için şükrettim. Hint dünyasında çözülmesi gereken birçok probleme 287 sayfada roman tadında yer veren yazar düşüncelerini cesurca dile getiriyor. Mutlak sonlu olmayan, orada yaşayan bir grup insanın hayatına tanık olmak, insanlık adına çıkarımlarda bulunmak isterseniz Abdul ve ailesinin serüvenine çıkmanızı tavsiye ederim. Verilmek istenen mesaj: "Doğduğun koşullarda ne olursa olsun ayakta kalmanın bir yolu vardır bulunduğun ortamdan çıkma cesareti gösterebilirsen." Reklam değil. @kairoskitap Sevgili Melis Ünler #cevizinseçkisi bitki temalı etkinlikte okumak güzeldi. "Her ülkenin kendi mitleri vardır ve başarılı Hintlilerin kendilerini kaptırmayı sevdiği mitlerden biri de istikrarsızlık ve adaptasyonun romantizmidir: Ülkelerinin hızlı yükselişinin kısmen günlük hayatın kaotik öngörülemezliğinden kaynaklandığı fikri." ~ "Abdul artık Hindistan adalet sisteminin atık pazarından farksız olduğunu anlamıştı. Masumiyet ve suçluluk bir kilo poliüretan torba gibi alınıp satılabiliyordu."
Güzel Sonsuzluklar ArdındaKatherine Boo · Kairos Kitap · 2026181 okunma