2026 41. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2026 19:01
mutlu bir yaşamın formülünü stoacı felsefenin bilgeliğine, adaletine, cesaretine ve ölçülülüğüne yoruyor. doğru ile yanlışı ayırıyorsanız bilgesinizdir dolayısıyla mutlu. adaletli iseniz bilgesinizdir dolayısıyla mutlu. hayatın size karşı getirdiği zorlukları problem ve acıları göğüsleyebiliyorsanız cesaretlisinizdir yani erdemlisinizdir ve mutlu. hayatınızdaki öfkeleri istekleri ve hazları ölçülü bir seviyede tutabiliyorsanız erdemlisinizdir yani mutlu. işte bu 4 madde stoacılığın cve mutluluğun hedeflediği erdem ve bilgeliğe sahip olununca gelinen mutluluğun sebebleridir. ayrıca hayatın yeterince uzun olduğunu yanlızca bizim onu boşa harcadığımızı söyleyen kitabın sonunda bir de nasihat bölümü var. tartışıyor gibi serbest bir dille yazmış seneca ki bu da iyi olmuş. bilgelik yolunda olmayan ve insanlığa katkısı bulunmayacak insanları kamçılamış oluyor :) kitaba senecanın anlatacak daha çok şeyi vardır diye düşündüğümden 1 puan kırım 10 üzerinden 9 verdim. daha ayrıntılı görüşlerimi youtube kanalımda pazar saat 9.00 paylaşacağım. baysss ;)
Mutlu Yaşam Üzerine – Yaşamın Kısalığı ÜzerineSeneca · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202514,6bin okunma