2026 151. kitabı
Umut Göksal'ın Babamdan Kalan Cüsseli Poşetler Odası isimli şiir kitabı, daha kapağından itibaren okuru farklı bir dünyanın içine davet ediyor. Alışılmışın dışında ismiyle merak uyandıran eser, sayfalar ilerledikçe imgelerle örülü, zaman zaman hüzünlü, zaman zaman ironik bir yolculuğa dönüşüyor. Şair; yalnızlığı, kırgınlıkları, aile bağlarını, geçmişi ve insanın iç dünyasında taşıdığı yükleri kendine özgü bir dille anlatıyor. Özellikle "Sizin poşetlerinizi babanız aldı, benim poşetim babamdan kaldı..." dizesi kitabın ruhunu tek başına yansıtabilecek kadar güçlü. Şiirlerde gündelik hayatın sıradan ayrıntıları, derin anlamlara dönüşüyor. Bazen bir poşet, bazen bir pencere, bazen de bir gülüş; insanın içinde sakladığı duyguların sembolü oluyor. İmge yoğunluğu yüksek olsa da satırlar okuyucuyu düşünmeye, hissetmeye ve kendi hikâyesiyle yüzleşmeye davet ediyor. Modern şiiri, farklı anlatımları ve güçlü benzetmeleri seviyorsanız bu kitap kütüphanenizde mutlaka yer almalı. Bazı dizelerin altını çizmeden geçmek gerçekten mümkün değil. "İnsan doğduğunda değil, rahme düştüğünde başlar zamana yenilmeye..." Şiirin içinde kaybolmayı seven herkese keyifli okumalar dilerim.
Babamdan Kalan Cüsseli Poşetler OdasıUmut Göksal · Tün Kitap · 20268 okunma