·384 syf.····Okunma: 27 Haziran 2026 00:25 Birkaç sorun var.
Spoilerlı uzun bir yorum olacak
Kitap boyunca var olan çatışmalar birbirine girmiş gibiydi. Yazar bir noktada hangisini merkez yapacağına karar verememiş gibi.
Örneğin Cole ve Silver birbirini seviyor ve ebeveynleri evlenince kardeş oluyorlar. Bu Silver 18 yaşındayken oluyor. Kitabın ana konusu bu ve Silver’ın babası siyasette olduğu için bir skandalla anılmamak için gizli ilişkileriniz herkesten gizliyorlarlar. Sonra her şey puff oldu. Bu konu çözümlenmeden kitap bitti.
2-) Silver’ın annesi berbat bir anne ve babasıyla boşandıkları süre boyunca kızını psikolojik olarak yıpratan bir ebeveyn. Kim ile bile arkadaşlığını kesmesine neden oluyor falan. Bir noktada annemim şefkati merhametini seviyoruma bağlandı. Ee babanla kalmak isteyecek kadar annenle sorunun vardı hani?
3-) Babası ve annesini bastı. Babası Cole’un annesiyle evliyken oldu bu ve ayaküstü konuşma sonrasında ‘ayy bizimkiler masal gibi bir araya gelecekler, babamda Helen’i boşayacak’ diyerek mutlu oldu. Helen kitabın büyük çoğunluğunda ona annesinden bile daha iyi davranan kadın ve daha spoiler olacak olaylar yaşanmadan öncesinde kadını seviyordu. Neymiş zaten iş anlaşması gibi bir evlilikmiş. Ne kadar çabuk kabullendin ya.
4-) şu takıntılı karakter sorunu en uyuz olduğumdu. Kitap 380 küsur sayfa. 320-340 sayfa boyunca Adam’ın saplantısını, Silver’ı takip ettiğini, köşeye sıkıştırdığını, onun için Kim’e zorbalık yapıp Elsa’yı havuza ittiğini falan görüyoruz. Cole ve arkadaşları onu dövüp gönderiyor. Sonra bu anne babasıyla ilgili olay yaşanıyor ve aniden saplantılı olan Helen oluyor.
TERS KÖŞE ;)
???
Kitap boyunca yazar oradan oraya savrulmuş, orta bir omurga belirleyememiş. Yani ne bunların ilişkisinin gizemi ortaya döküldü ne saplantılı okuduğumuz karakterden sonra gördüğümüz ve 30-40 sayfaya sıkıştırılmış o yeni takıntılı karakter işimize yaradı.
Elsa’nın kendi kitabında da sövmüştüm burada da sövdüm. Silver’ı dövmek ne ya?? Aiden senin sevgilin ve Silver’la mesafe koyamıyor ve sürekli yan yana geliyorsa yiyorsa git onu döv. O kadar sinirlendim ki. Bir de o sırada Silver hamile olduğunu sanıyordu. Aiden iti de kıza bağırıp git diyordu. Aptal çiftler.
Cole var ya sen, sana da sövesim var. Elsa’yı kışkırtıp Silver’ın üzerine attı. Dayak yiyince de senin seçimlerinin bedeli dedi. (Kendini affettirse de bu olay benim için orada bir yerlerde kalacak çünkü Silver kalkıp kaçarken güldü)
Neyse ya, yoruldum yazmaktan.
Son üç kitaptır travmalar, geçmiş ve trope dengesi oturtulmamış ve aceleye gelmiş.
Levi> Cole > Ronan > Xander > Aiden
Astrid > Silver > Kim > Elsa > Teal