Iago şeytandan 5dk önce doğmuş resmen
2026 7. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2026 01:24
bazen en çok güvendiğimiz, en samimi bulduğumuz kişiler, söyledikleri birkaç sözle hayatımızı ve ilişkilerimizi etkileyebilir. hayatta da zarar veren insanlar her zaman bize net bir şekilde görünmez Othello’nun en dikkat çekici karakteri çoğu okura göre Othello değil, Iago’dur. insanları çok iyi gözlemleyen Her karakterin korkularını, zayıflıklarını ve zaaflarını fark edern Daha sonra bunları kendi çıkarı için kullanan bi karakter yaratmış . Shakespeare . Bir öfkeye, hırsa yenik düşen biri insanların hayatlarını nasıl kendini karanlıklığına hapseder ? Bu karakter bana Dorian grayin potresindeki lord hanryi anımsattı . karşılarındaki kişinin zayıf noktalarını fark ederek sözlerle zehirleyip onları manipüle etmesi aklıma getirdi. Tabi İago sonucunun nelere yol açacağını bildiği halde bu kötülüğü yapıyo. Onun bu kötülük hırs şaka mı? … Onun en güçlü özelliği yalan söylemek değil, insanlara kendi yalanlarına inandırmaktır. Iago çoğu zaman doğrudan suçlama yapmaz. Bunun yerine küçük imalar bırakır, şüphe uyandırır ve insanların kendi sonuçlarına ulaşmasını sağlar. Böylece kurbanları, aslında Iago’nun düşüncelerini kendi düşünceleri sanırlar.
OthelloWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202426,8bin okunma