2024 6. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2024 20:41
Agatha Christie’nin Doğu Ekspresinde Cinayet adlı romanı, polisiye türünün en güçlü örneklerinden biri olarak kabul edilir. Hikâye, lüks bir tren yolculuğu sırasında işlenen bir cinayeti ve bu cinayeti çözmeye çalışan ünlü dedektif Hercule Poirot’nun zekice yürüttüğü soruşturmayı konu alır. Romanın en etkileyici yönü, olay örgüsünün son derece planlı ve sürükleyici olmasıdır. Her karakterin şüpheli olabileceği şekilde kurgulanan hikâye, okuyucuyu sürekli tahmin yapmaya zorlar. Ancak Agatha Christie, son bölümlerde yaptığı büyük sürprizle tüm beklentileri tersine çevirir ve klasik “katil kim?” sorusuna alışılmışın dışında bir cevap verir. Hercule Poirot karakteri, detaylara verdiği önem ve mantık yürütme gücüyle hikâyeyi taşıyan en önemli unsurdur. Trenin içinde sınırlı bir alanda geçen olaylar, gerilimi daha da artırır ve okuru sürekli dikkatli olmaya zorlar. Genel olarak Doğu Ekspresinde Cinayet, zekice kurgusu, güçlü karakterleri ve şaşırtıcı finaliyle polisiye edebiyatın unutulmaz eserlerinden biridir. Polisiye seven herkes için mutlaka okunması gereken bir romandır.
Doğu Ekspresinde CinayetAgatha Christie · Altın Kitaplar · 201936,1bin okunma