Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 27 Haziran 2026 17:35 Gerçek bir hikaye..
Somali çöllerinde göçebe bir ailenin 12 çocuğundan biri Waris. Kitapta 5 yaşında iken yaşadığı kadın sünnetinden 13 yaşında 5 deve karşılığı yaşlı bir adamla evlendirilmeye çalışılmasından modelliğe uzanan yaşam süreci anlatılıyor. Kitap boyunca Warisin zihninin sürekli bir çıkış yolu bulmak için mücadele vermesi ve başına gelen bir çok olay akla hayale sığmayacak kadar üzücüyken, onun o sıcak kalbi, şartları zorlayışı ve direnişi bana inanmanın gücünü tekrar hatırlattı. Ayrıca ebeveynlerine yönelik suçlayıcı olmaması, onları anırsarken sevgi hissetmesi ve yakınmadan devam edip Allah yolumu gösterir düşüncesi beni etkileyen bir diğer kısım oldu.
Kitapla ilgili bir çok detay yazılabilir ama ben en sevdiğim alıntı ile incelemeye son veriyorum.
“İnsan yaşam yolunda ilerlediğinde, şiddetli fırtınaların içinden geçtiğinde, güneşin tadını çıkardığında ve çevresindeki onlarca hortumun arasında ayakta durmaya çalıştığında, hayatta kalmanın yalnızca kişinin isteğine ve kararlılığına kaldığını anlıyorum.”