2026 152. kitabı
Bazı yaralar zamanla kapanmaz, sadece onları saran insanlar değişir..." Merhaba sevgili kitap dostlarım. Bugün sizlere dört farklı kadının kırılmış hayatlarına, kayıplarına, dostluklarına ve yeniden ayağa kalkma mücadelelerine tanıklık ettiğim Dantel kitabından bahsetmek istiyorum. Nazlı, Lale, Eylem ve Su… Her biri hayatın farklı yerlerinden yaralanmış, sevdiklerini kaybetmiş, hayal kırıklıkları yaşamış dört kadın. Ancak onları bir araya getiren şey acıları değil; birbirlerine uzattıkları eller, verdikleri destek ve kurdukları güçlü dostluk oluyor. Yazar, kadın dayanışmasını son derece etkileyici bir şekilde işlemiş. Kimi zaman bir fincan kahve eşliğinde yapılan sohbetler, kimi zaman örülen bir örgü, kimi zaman da sadece sessizce yanında olmak; bu dört kadının birbirlerine nasıl merhem olduğunu okurken derinden hissediyorsunuz. Kitap boyunca kız çocuklarının eğitimi, kadınların toplumdaki yeri, dostluk, kayıp, ihanet ve yeniden başlama cesareti gibi pek çok önemli konuya değiniliyor. Darbe dönemlerinden pandemiye kadar uzanan toplumsal olaylar da hikâyeye ayrı bir derinlik katıyor. Müge Acar’ın sade, akıcı ve duygulara dokunan kalemi sayesinde karakterlerin yaşadıkları acıları ve umutlarını içtenlikle hissediyorsunuz. Özellikle kadın hikâyelerini okumayı sevenler için oldukça etkileyici bir eser. Çünkü bazı hayatlar tıpkı bir dantel gibi… Uzaktan kusursuz görünür ama yaklaştıkça her ilmeğinde saklı bir acı, bir mücadele ve bir umut vardır. ️️️️️
DantelMüge Acar · Eva Yayınevi · 20264 okunma