2026 58. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2026 22:09
Herkese merhaba! İçerisinde kısa metinlerin, şiirlerin, günlük sayfalarının ve yazarın kendi çektiği bahçesinden fotoğrafların bir arada yer aldığı, Nobel konuşması ile açılan bir derleme bu kitap. Bu kitabın kesinlikle ama kesinlikle yazarın Veda Etmiyorum kitabı sonrasında okunması gerektiğine inanıyorum. Yazarla tanışmak veya kitaplarını okumadan ön bilgi edinmek için okunabilecek bir başlangıç kitabı olduğunu asla düşünmüyorum. Kitapta beni en çok etkilen kısım fotoğraflar oldu. Yazarın bahçesiyle kurduğu ilişki, bu ilişkinin günlüğüne ve buradan da aslında yazın dünyasına yansımalarını görmek ve bunun izini sürebilmek keyifliydi. Öte yandan, doymak bilmez her okur gibi daha fazlası olsaydı demeden de geçemedim... Bu kitap bir must read bence değil... Ama yazarın günlük hayatına dair merakınız varsa bir göz atabilirsiniz. Bir de çoklu tür bir arada olunca genel olarak yazarın tematik bağlılıklarını - ya da ana meselesini - anlamak da kolaylaşıyor diyebiliriz. Kitaptan birkaç alıntı: "Yine gözlerimi açıyorum Bu dünyada bir gün daha yaşıyorum" (s. 54) "Korkunç değil mi? Asla içinden geçmediğimiz zaman ve mekan katmanlarının bizi ağırlaştırması" (s. 56) "Bu ihtimali daha tohumken içinde taşıyan ağaç, ölmezse şayet, hayatta kalırsa şayet, eninde sonunda gürleşecek." (s. 78) Göksel Türközü'nün akıcı çevirisiyle. Kitaplarla kalın!
Işık ve İpHan Kang · April Yayınları · 202623 okunma