Hizmetçi’yi 1 günde bitirdim. Konusu sürükleyici, dili oldukça akıcıydı. Serinin ikinci kitabını da hemen sipariş verdim, şimdi onu bekliyorum Kitapları bitirdikten sonra filmini de izlemeyi düşünüyorum.
Kitabın en güçlü bulduğum tarafı, edebi bir derinlik iddiası taşımadan tamamen okuru içine çekmeye odaklanması. Freida McFadden’ın dili çok sade ama ritim kurmayı iyi biliyor, kısa bölümler ve sürekli mini cliffhanger’larla kitabı gerçekten hızlı okutuyor.
Ama psikolojik gerilim türünde çok fazla dizi ve film izlediğim için sanırım kitabın bazı twistleri beni çok şaşırtmadı. Bu yüzden psikolojik gerilim dizi kültürü yüksek biri için kitap daha çok akıcı ve keyifli bir page-turner etkisi bırakıyor, gerçekten sarsıcı bir psikolojik çözümleme hissi vermiyor. Mesela Gone Girl ya da The Silent Patient gibi kitaplarda karakterlerin psikolojisi biraz daha katmanlı hissettiriyor.
Yine de kitap kesinlikle sıkmıyor. Derin psikolojik çözümlemelerden çok akıcılığı ve gerilim hissiyle öne çıkıyor. Karakterler zaman zaman hikayeyi twistlere taşımak için yazılmış gibi hissettirse de tempo o kadar iyi kurulmuş ki okumaya devam ediyorsunuz. Özellikle psikolojik gerilime yeni başlayanlar için çok sürükleyici bir başlangıç kitabı bence. #hizmetçi #housemaid #freidamcfadden #psikolojikgerilim #booklover