2025 54. kitabı
Yakıcı Sır, kısa olmasına rağmen insanı derinden etkileyen bir kitap. Bir çocuğun masum bakış açısından anlatılan olaylar, yetişkinlerin dünyasındaki sırları, yalanları ve duygusal karmaşayı oldukça etkileyici bir şekilde yansıtıyor. Özellikle karakterlerin psikolojik çözümlemeleri çok başarılıydı. Kitabı okurken en çok, çocukların fark edilmediği sanılan şeyleri aslında ne kadar dikkatli gözlemlediğini düşündüm. Ana karakterin yaşadığı hayal kırıklığı ve iç çatışmalar oldukça gerçekçiydi. Stefan Zweig'in sade ama güçlü anlatımı sayesinde sayfalar hızla akıp gidiyor. Yalnız bazı bölümlerde olayların biraz yavaş ilerlediğini hissettim. Hikâye kısa olduğu için bazı karakterleri daha yakından tanımayı isterdim. Buna rağmen verdiği duygu ve düşündürdükleri kitabın en güçlü yanıydı. İnsan ilişkilerini, kırılganlığı ve çocukluk döneminin ruh üzerindeki etkilerini başarılı bir şekilde işleyen, bitirdikten sonra uzun süre akılda kalan bir eser. Psikolojik yönü güçlü hikâyeler sevenlerin keyifle okuyacağını düşünüyorum.
Yakıcı SırStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202551,4bin okunma