Puan vermedi·136 syf.····Okunma: 28 Haziran 2026 18:13 Öncellikle merhabalar. Gabriel Garcia Marquez den okuduğum ilk kitap sanırım. Genel olarak kendine has üslubu ve yalın anlatımı güzeldi sadece bazen uzatmalara oynaması okuyucuyu yorup odağı değiştirebilir. Kitaba gelelim; farklı isimlerde ve farklı konu ve temalarda bir kitap.
Spoiler ve minik özet (:
Bir salı günü öğle uykusu
Anne ve çocuğunun mezarını ziyarete gelmesi ve rahiple geçen meşhur diyalog meğerse oğlu geçen gün öldürülen bir hırsızmış.
O günlerden birinde
Dişçi ve belediye başkanı arasında geçen minik bir diş çekme mevzusu olsa da aslında dişçinin hükümete açık veyahutta gizli bir baş kaldırısı olarakta görülebilir.
Bu kasabada hırsız yoktur
Evli çift Ana ve Dámaso. Cidden çok avel biri Dámaso sinir oldum. Çalınan üç bilardo topu ve yersiz yere suçlanan zenci, ve tabii ki kocası yüzünden kendini heder eden, çalışan ve hamile olan Ana çok üzüldüm ona. Tam bir serseri,alkolik ve gerçekten aciz biri Dámaso. Olayların akması felan baya iyiydi ve en sonunda topları yerine koyarken yakalanması. İnce noktalar vardı. Kitabın ismini hakkıyla verecek bir hikaye olabilirdi bu.
Baltazar'ın yaşadığı mucizevi öğle sonrası
Yaptığı kafes ve sonrasında başına gelenler. Hikayenin sonu bence çok korkunçtu beklediğim gibi değildi. İnsanların birden nasıl ve ne kadar kötü bir şekilde değişebileceğini gösteriyor bizlere.
Montiel'in dul karısı
Haksız kazançlarla kısa zamanda zengin olan ve 6 yıl süren bu zenginlik sonrası ölüm ve ortada kalan dul karısı. Çocukları yurtdışında olan ve tek başına kalan dul bir kadın. Eşinin ceremesini çeken kendisi oluyor maalesef ki.
Cumartesiden sonra bir gün
Ölen kuşlar, şeytan gördüğünü iddia eden bir rahip.. Tuhaf bir hikayeydi çok anladığım söylenilemez.
Yapma Güller
Mina ve büyükannesi arasında geçen diyalog. Mina'nın büyükannesine tavrı çok saygısızcaydı. Birinin gidişini kör ve masum bir büyükanneye kitlemek :/ büyükannenin de her şeyi hissedip az da görmesi işin kilit yeriydi bence.
Hanım Ana'nın cenaze töreni
Abarta abarta anlatılan bir cenaze,defin töreni... Dillere destan evli ve çocuğu olmayan bir yönetici. Kitabın ismini hakkıyla veren bir hikaye olduğunu düşünmüyorum, ayrıca gereksiz uzatıldığını da düşünüyorum. Hele zaten ölmeden önce hasır örme sallanan sandalye istemesi tuhaflığı.
Genel hatlarıyla kitap böyleydi. Yanii fena değildi genel olarak. 7/10
Kitapla sağlıcakla kalın