Bilge Adamın Korkusu
2026 84. kitabı
Kısa özet Kvothe, Üniversite’deki eğitimini sürdürürken hem maddi sıkıntılar hem de tehlikeli düşmanlarla mücadele eder. Zamanla onu farklı krallıklara, gizemli ormanlara ve alışılmadık kültürlere götüren olayların içine çekilir. Bu yolculuklar sırasında yalnızca büyü ve savaş konusunda değil, insan doğası, siyaset ve kendi sınırları hakkında da önemli deneyimler kazanır. Dünya inşası Romanın en güçlü taraflarından biri, ayrıntılı ve yaşayan bir dünya sunmasıdır. Farklı toplumların gelenekleri, dilleri, inançları ve yaşam biçimleri özenle işlenmiştir. Bu sayede okur, yalnızca bir macera değil, zengin bir evren keşfeder. Bilge Adamın Korkusu, aksiyonun sürekli ön planda olduğu bir fantastik roman değildir. Gücünü; ayrıntılı dünyasından, karakterlerinin psikolojik derinliğinden ve Patrick Rothfuss’un özenli anlatımından alır. Bazı bölümleri tempo açısından eleştirilse de, modern fantastik edebiyatın en etkileyici devam romanlarından biri olarak kabul edilir Epik fantastik türünü sevenler, * Ayrıntılı dünya inşasından hoşlananlar, * Karakter odaklı ve edebi anlatımları tercih edenler, * Yavaş ilerleyen ama atmosferi güçlü romanlardan keyif alanlar için oldukça başarılı bir seçimdir.
Fantastik Bilim Kurgu
Bilge Adamın KorkusuPatrick Rothfuss · İthaki Yayınları · 20182,838 okunma