···Okunma: 09 Eylül 2025 17:27 Son sayfayı kapatıp derin bir nefes aldığımda çok zekice yazılmış bir kurgu olduğunu fark ettim.
Hikaye, adeta polisle ve tüm şehirle akıl oyunları oynayan, her hamlesini bir cinayetle taçlandıran acımasız bir seri katilin peşine düşmemizi anlatıyor. Olay sıradan bir cinayet davası olmaktan çok uzak çünkü karşımızda zekasını karanlık hırslarına alet eden, unutulmak istemeyen ve şehre korku salmayı amaçlayan bir deha var. Labirent gibi bir kurgunun içine çekiliyorsunuz; çözüm tam avucunuzun içindeymiş gibi hissettiriyor ama katil her defasında polisi ters köşeye yatırmayı ve hedef şaşırtmayı başarıyor. Ölümle yapılan bu satranç maçını nefesimi tutarak sayfaları nasıl çevirdiğimi anlamadan okudum.
Karakterler kurguya öyle güzel hizmet ediyor ki olayların peşinden sürükleniyorsunuz.
Başkahramanımız Suç Psikiyatristi Doktor Claps, suçluların davranış profillerini inceleme konusunda tam bir uzman. Katilin zihnini çözmeye çalışırken attığı her adımda kendisini ya bir kahraman ya da avunulmaz bir kurban olma sınırında buluyor. Diğer yanda ise ateşle oynamaktan çekinmeyen, katilin polisle iletişim kurmak için aracı olarak seçtiği korkusuz bir gazeteci var.
Olayların arkasındaki bağlantılar çözüldükçe, cinayetlerin aslında bambaşka bir boyutu olduğunu gördüm.
Eğer zekice işlenmiş bir polisiye, ters köşelerle dolu bir kurgu ve yüksek tempo arıyorsanız kesinlikle bu satranç maçına siz de dahil olmalısınız..