2026 24. kitabı
Sevdiğinden vazgeçenlerin, devletinden vazgeçmediği bir hikaye Osmanlı... Kelle koltukta, yaşayamadığı sevdası yüreğinde serdengeçti Hazar. Yavuz Sultan Selim dönemine salt tarihi belgelerle ışık tutmak yerine polisiye bir tür içerisinde tadı damakta bırakacak bir hikaye... Nalbant Hazar'ın kal bile diyemediği sevdiği Hüma'yı kaybetmesinin ardından kendisini nasıl Osmanlı ordusuna adadığını, sonunda da uğruna canından vazgeçtiği sevdiğiyle karşılaştığı kale anlatılıyor... Padişahın öncüsü olarak geldiği kalede çözmek zorunda kaldığı cinayet ve arkasında çıkan Safevi casusluğu... Bu kale Hazar için geçmiş (Hüma) ve gelecek arasında yaşadığı ikilem. Sultan Selim'in Şah İsmail ile olan karşılaşması, Mercidabık, Ridaniye ve Mısır seferlerine de yer verilmiş. Peki sen Yavuz Sultan Selim'in hiç küpe takmadığını biliyor muydun? Yazar ulaştığı belgelerle bu gerçeğe ışık tutmuş.Yazarın kalemi bana daha önce okuduğum iki yazarın kalemini hatırlatıyor. Polisiyedeki ustalığıyla Ahmet Ümit, Osmanlı dönemi polisiye kurgusuyla İskender Pala'yı hissettim.Tarihin karanlık koridorlarına gerçeklik bozulmadan harika bir polisiye kurgusu yerleştirilmiş. Kaleminiz daim olsun. Biz de hep okuyalım
Demirden Bir DenizYasin Kocabaş · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202610 okunma