sana bir seyler yazmadan ölmek istemiyorum miss rowling .Okudugum ilk kitap ilk goz agrim . belki bu kitap yerine ne kadar edebi ne kadar bilinclendirici ne kadar farkindalik arttirici farkli bir kitap okusam da henuz yasim kucuk oldugundan icine cekmeyecek ve beni bu kitap okuma dunyasina teşvik etmeyecekti.kitabin buyusu benim icin aslinda ne o dunyamizdan kopuk evren ne hogwarst ne de gozalici buyuler.. bunlar okumami susleyen muhtesem etkenlerdi lakin kitabin diger fantastik kurgulardan bagimsiz, farkli, cozemedigim kucukken teshisini koyamadigim buyuyunce anladigim bir etkisi vardi.o da kahramanin(harry) ne kadar fantastik ayrintilarla donatilirsa donatilsin ne kadar karabuyucuyu devirirse devirsin ilginc gercekciligiydi.cunku harry bizden biriydi anlik gelisen olaylarda bizim gibi dusunuyor, caresizligi onla birlikte yasiyor ,onla birlikte bir olayi cozuyor, onla seviniyor, onun hissetiklerini hissediyorduk. sanki bize fantastik dunyada bir gerceklik ozumsetti miss rowling harry vasitasiyla. zaten kalan mukemmeliyetlere deginmeme pek gerek yok herkes gerekli yorumu yapmistir. son olarak cocuk kitabi yeaacilara selamlar :)