···Okunma: 20 Haziran 2018 11:00 Bu kitapla 1315 senesinin Britanya ve İskoçya'sına gittim. Tarihi romanları zaten çok seviyorum bir de işin içine aşk, intikam gibi duygular da eklenince tadından yenmez oluyor.
İskoç Kont'u Andrew, İngiliz Kont'undan intikam almak için nişanlısı Elizabeth'i kaçırıp kalesine kapatıyor. Kont'tan intikamını alıp bu İngiliz köylü kızını bir manastıra kapatacak. Ancak işler umduğu gibi gitmiyor ve kıza aşık oluyor. İskoç Kont'unun kalesinde geçen bu kitapta kavgalara, eğlencelere şahit oluyoruz.
Karakterleri ve kurguyu beğendiğimi öncelikle belirtmek istiyorum çünkü biraz eleştirim olacak. Baktığınız zaman Kont'umuz gayet cool, sinirli, tam bir savaşçı ruhlu ancak kavga sırasında bu cool adam öyle sözler söylüyor ki gözümün önünde, günümüzde kavga eden bir liseli genç beliriyor. Baktığımız zaman sene 1315 ve karşımızdaki cool bir Kont, ancak kavga esnasında 'sana ne, sana mı kaldı?' gibi çok ama çok basit sözcükler seçiyor. Bir de, bir Leydi'nin bir Kont'a 'at toynağı' demesi? Bir anda soğudum diyebilirim. Bu durumdan çok rahatsız oldum, daha ağır, daha az konuşan, yada daha 1315 senesine yakışan ağır konuşmaları tercih ederdim.
Bir diğer canımı sıkan konu ise diyalogların uzunluğu! Birisi konuşmaya başlayınca susmuyor. Gereksiz ayrıntılarla kitabı aşağılara çekiyor bu diyaloglar. Birisi bir soru soruyor diyelim, karşıdaki soruyu cevaplayıp bırakmıyor. Açıklıyor da açıklıyor anacım bezdim! Ne gerek var bu kadar açıklamayla okuyucuyu boğmaya?
Yazarın ilk kitabı ve 1995'li gencecik bir kız olduğunu göz önünde bulundurarak yorum yapacak olursam başarılıydı. Konu itibariyle de güzel ve beğenmek için çok fazla etken var ancak yukarıda söylediklerimin canımı sıktığını da söylemeliyim. Son olarak, Elizabeth'i ilk başlarda sevsem de patavatsız ve nerede ne konuşacağını bilmeyen şımarık bir Leydiye dönüştüğünde gıcık oldum! Son 200 sayfaya girdiğimde ise yeniden sevmeye başladım. Bu kadın bana değişik duygular hissettiriyor. 🤔
Ufak tefek şeylere takılmam diyorsanız tavsiye edebileceğim bir tarihi-aşk romanı. Kitaba sonradan dahil olan Gavina'nın anlatıldığı Kibir Kraliçesi'ni de okumak istiyorum en kısa zamanda. Merak ettim bu kibirli kızı. 🤗 Bu arada yazarımız Türk. İsim sizi yanıltmasın. Ben de okumak için elime alınca öğrendim.