2018 23. kitabı
Korku nedir? Korkunun bir çok türü var ve hepsinin de bir açıklaması. Peki sence korku ne? Bence korku, kaybetmeyi göze alamamaktiır. Evet korkan insan belki başarılı olamayabilir, yeri geldiğinde hayatının fırsatlarını kaçırabilir veya aşkını itiraf edemeyebilir ama korkan insan bence gerçekten seven insandır. Yoksa bir insan neden kaybetmeyi alamasın ki? Stefan Zweig her eserinde olduğu gibi bu eserinde de burjuvazinin iki yüzlülüğünü inceden eleştirmiş. Kitabın kahramanı olan Bayan İrena, sıradanlaşmış hayatın vermiş olduğu sıkıntıdan kurtulmak için tehlikeli maceralara atılır. Evli ve çocuklu olmasına rağmen kendisine bir sevgili buluyor. İrena, sevgilisinden değil de, tehlikeli olduğu halde korku duyduğu bu maceradan haz alır. İşte bu tehlikeli oyunun bedeli de korku, yakalanma korkusu. İrene'nın yaşadığı korku dolu günleri, bir nevi bende yaşadım ve Zweig'ıda farklı kılan yani da bu sanırım. Şiddetle değil, korkarak(çünkü olurken korkularınızı hissedeceksiniz) okumanızı tavsiye ederim:)
KorkuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Yayınları · 2022125bin okunma