2018 109. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2018 15:52
Dikkat spoiler içerir. Milas ilçe emniyet müdürlüğünde çalışan başkomiser Halil Tunca zamanında cemaat desteği ile akademiye giren ama sonra bağlarını koparan Cinayet büro amiridir. Bir gün bir ihbar alır ve antik kazı yerinde kalbi sökülmüş bir ceset bulur. Ölen adam tarihi eser kaçakçısı bir Ermeni'dir. Kazı sorumlusu Yasemin olay yerinde bulunan yazının Karya medeniyetine ait olduğunu söyler ve ekibe dahil olur. Sevgilisi Onur da bu olaylarla ilgilenmektedir. Sonra ardarda cinayetler işlenmeye başlar. Tarihi eser kaçakçıları muhtar Şadi, bir Albay, meşhur bir iş adamı ve daha pek çok isim kalbi sökülerek öldürülür. Bilişim suçlarından Sinan komiser de ekibe dahil olur ve İnci sözlük vasıtasıyla admin fakülteli piçi bulup onun vasıtasıyla işi araştırmaya devam eder. Jandarma Komutanı Sebahattin de olayı araştırmaktadır. Bu arada Halil katili tanıdığını düşünmektedir. Hafızasının bir bölümü kayıp olan Halil gelişmelerle şoke olur. Babasını öldüren cemaat abisi Sait'tir ve Sait'i de devresi Furkan kız kardeşi Melek ile beraber öldürmüştür. Peki Furkan kimdir ve Nayra, Şadi'nin oğlu Kahraman ve yüzbaşı İlker'e ne yapacaktır? Yasemin gerçekten kendini kurban edecek midir? Kayralıların mabedi ortaya çıkacak mıdır? Halil bundan sonra ne yapacaktır? Keyifle bir solukta okunan bir roman.
MabetDoruk Ateş · Ez-de Yayınları · 201573 okunma