2018 19. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2018 20:24
Jack London zor bir iş çıkarıp hayvanların gözüyüle insanlara bakışı,dünyayı anlamlandırmasını onların gözlerinde nasıl göründügümüzü bize bir güzel izah etmiştir.İkel hayattan uygar bir hayata ,ormandan şehir hayatına geçişlerinde varolan mevcut düzenin nasıl degiştigini gözler önüne seriyor.Çocuk kitabıda olabilicegini düşündügüm merhamet, vicdan ,yasa kurallarla ilgili yetiştirici bilgiler veriyor jack London.Bir önceki eserinde okudugum (ademden önce )aynı vahşi doga hayata kalma mücadelesini bir hayvanın hayatıyla okuyuculara aktarıyor.Bu işte ustalık kazandıgı apaçık. Kitabın içerigine deginicek olursak; baş karakter yarı kurt yarı köpek olan Beyaz Diş. İnsanlara Tanrı gözüyle bakıyor .Yasa koyucu tanrılar diye bahsediyor insanlardan.Çevremizdeki olayların bizleri nasıl etkiledigi krakterimizi nasıl şekillendirdigini gözler önüne seriyor.En çok içgülerine ve mücadeleci ruhuna ve şefkatli bir el tarafından okşanırken nasıl iplerini bıraktıgına şahit olmaz muazzamdı.Daha önce okudugum hiç bir kitaba benzememesi bi hayvan krakteriyle aklıma kazınıcagı ortada.Okuyalım okutalım ha birde hayvanları sevelim.
Beyaz DişJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202095,5bin okunma