2018 26. kitabı
Yazarın otobiyografisi olan kitap,sanki bir çocuğun ağzından yazılmış gibi.İnsanı sıkmıyor.Dil yalın.Küçük Ağaç adlı çocuğun,annesi ve babası çok küçükken ölür.Dedesi ve babaannesi tarafından sahiplenilir.Ancak zor zamanlardır.Aile Amerikanın yerli siyahi halklarındandır.1800 lü yıllarda geçer.Küçük Ağaç ın ailesi ona aferin demek yerine,ödül vermek yerine yaptıklarının iyi ya da kötü sonuçlarını çocuğun görmesini sağlar.Ona yeterli açıklamaları yapar ki neyi neden yaptıklarını bilsin.Ayrıca doğayı,hayvanları,dünyayı anlatırlar.Küçük olmasına karşın işlerinde yardım ettirir,yaptıkları işleri öğrenmesini sağlar,çocuğa sorumluluk yüklerler.Çocuk yetiştirme açısından bakarsak, bir çocuğa aferin demek yerine,sürekli yaptığı başardığı şeyler için ödül vermek yerine,yaptıklarının pozitif ya da negatif sonuçlarını göstermek çocuğu daha bilinçli,daha başarılı kılıyor. Kendi ayakları üstünde durabilen,ne istediğini bilen,empati yeteneği gelişmiş çocuklar yetiştirmek istiyorsak,tüm anne babalar bu şekilde davranmalı.Aynı adla filmi de olan kitabı özellikle anne babaların okumasını tavsiye ederim.
Küçük Ağaç'ın EğitimiForrest Carter · Say Yayınları · 202110,6bin okunma