"Biz milliyetçiyiz, Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyet’imizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun bireyleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. Türkiye Türklerindir! Bu, milliyetçilik ilkesinin kısa bir ifadesidir." - Mustafa Kemal ATATÜRK
Bu tip bir konuda sosyal medya üzerinden konuşmak adetim değil fakat birkaç cümle yazıp gideceğim.Çünkü bazı insanların devlet geleneği buraya sığar,bizimki değil.Anlamak isteyene bu cümle yeter fakat yine de aciklayayım. Bakın.Osmanlı Devlet geleneğinin devamı sayılan Türkiye Cumhuriyeti bir imparatorluktan doğan ulus devlettir.Osmanlı yoktan var olmuş değil,o da Selçuklu Devlet geleneğinin ve ondan önceki Türk devletlerinin devamıdır.Bu devletlerin ve imparatorluk olduğu için özellikle de Osmanlı diyeceğim, tarihine baktığınızda kimi zaman Osmanlıcılık,kimi zaman batıcılık kimi zaman ittihad i İslam fikirleri öne çıkmış.Ama işin sonu her zaman Türk kimliğinin altında birleşmeye varmış.Ki külünden de zaten Türkiye cumhuriyeti çıkmış.Bu bir tercih değil,kadim Devlet geleneğidir.Bak güzel kardeşim sen Kürtsün ve sana Türk ol demiyorum.Demem de zaten .Bana kalsa her ırk kendi adıyla anılsın benim daha çok hoşuma gider başkalarının suçunu cekmek zorunda kalmam.Fakat sen bu topraklarda biz vardık demekle bu topraklarda bizim devlet geleneğimiz vardı demek arasındaki farkın ne demek olduğunu bilir misin? Devlet geleneği ne demek sen bilir misin?Ayinende bunu bilecek işler mevcutsa,buyur lafını da söyle.Yok sizin anayasanızmış bilmem neymiş.Kardes,sizin anayasanız hiç oldu mu ? Varsa ,tarihte de olduysa bana örnek ver de doğruyu öğrenelim.Kürtlük,Türklük ,Araplık vesaire ayrı,devlet geleneği ayrı şeylerdir.Bu topraklarda bulunan farklı ırklar Türk Devlet geleneğinin devamı olan Türkiye cumhuriyetine mensup vatandaşlardır.Sana Türk ol demem.Buna mecbur değilsin.Ama senin hayalinde görmediğin,anca elestirebildigin devlet geleneğine bok atmana da izin veremem.Fark ettin mi siz deyip bizim Devletimizi ve istesen Devletlerimizi elestirebilirsin.Bekara kadın boşamak kolay çünkü.Peki biz neden siz deyip de elestirebilecegimiz bir Devleti veya anayasayı bulamıyoruz sizin karşınızda.Yoksa sizde yok mu,hiç olmadı mı.Cevabı bulmak için çok düşünmeye gerek yok.Daha fazla bir şey söylememe de. Kürt vatandaşlara saygım var benim kardeslerimdir.Fakat içinde yaşadığı Devlet geleneğinin içine pislemediği sürece. Yine diyorum.Ayinesi iştir kişinin,lafa bakılmaz.Ayineniz ile konuşun,lafı herkes söyler.
Önceki 1 yanıtı göster
Sallama ne sırt sırtasi iyi dinle 😊 youtu.be/436aEFaS0mk
"Ayinesi iştir kişinin,lafa bakılmaz. " Demiş atalar. Ayinesinde bir şey bulunmayan insanlara laf anlatmayın.
Önceki 3 yanıtı göster
Ben sana rest çekmeye gelmedim eğer öyle olsaydı emin ol özelden yazıyor olurdum.Uzatmayı çok sevmem.Sana şiddet uygulamak gibi bir amacım olursa seni bir yerde bulur gerekeni yaparım sonrasında da fotografını yayınlarım.Bu benim için gerekli durumlarda hiç de cekinecegim veya yapmadığım işler değil.Sana hâlâ güzel kardeşim demek istiyorum.Demek istediklerimi anlamanı ve it gibi bir nitelemeyi bir daha ağzından duymak istemediğimi söylemek istiyorum.Bu tavra devam edersen işler farklı noktaya varır.
Bana Atatürkçü müsün diye soruyorlar.Hayır.Atatürkçü filan değilim.Ben Atatürk gibi Türk milliyetçisiyim.Her ne kadar Atatürkçüyüm diyenler , bu cümleye faşistlik dese de , milliyetçilik ile ırkçılık kavramlarının manasını birbirinden ayıracak hüviyette bir bilgiye sahip olmadıklarını düşünerek susuyorum.Fakat bu böyledir.Atatürkçülük diye bir zırvalık , Atatürk'ün vefatından sonra ortaya çıkarılmış bir zihin yapısı.Aslı düpedüz Türk milliyetçiliği.
Mesela Kemalizm ! Siyasi menfaatler için uydurulmuş politik bir söz. Atatürk kesinlikle böyle bir şey istemezdi. Kendi düşünce ve fikirlerinin anlaşılmasını ve Yurduna bağlı benliğini kaybetmemiş bireyler isterdi. Çetin Altan Şöyle demiş : Bugün Türkiye'de herkes kendi çıkarına uygun kapıdan aynı parolayı verip geçiyor: ATATÜRK! Devlet düzenini sömürmek için klikleşmiş hatta çeteleşmiş siyasi guruplar: -ATATÜRK, diyorlar. İktisadi rezaletlerin göbek taşında göbek atanlar haykırıyorlar:-ATATÜRK! Partizanına kaymakam dövdüren cehennemlik bir adam kürsüden:-ATATÜRK, diye bağırıyor. ATATÜRK diye diye, halkın nafakasına sömürücü hortumlar uzatılıyor, ATATÜRK diye diye, ağalar saltanatının duvarları yükseltiliyor. Ve ATATÜRK diye diye, ATATÜRK'e ihanet ediliyor.
Şedvan sizin anayasanız derken, evet, ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Sen Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı taşımıyor musun?
Evet. Gayet açık. "Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir. Türk milletini oluşturan insanların tarihleri birdir, dili Türkçedir. Birbirine karşı saygı ve özveri duygularıyla dolu, yazgı ve çıkarları ortak bir toplumdur."
Gerçekleri göremeyen daha doğrusu işine gelmeyince görmek istemeyen insanlar çok. Türkiye tarihinden haberi olmayıp, gerek Islâm öncesi Türk devletlerini gerek Islamiyet sonrasında Türk devletlerini bilmeyen, bilmek istemeyen insanlara göre Türk tarihi diyen bir şey yok! Başka devletlere yenilmesine rağmen, savaşın galibi olan devlete itaat edip buyrukları altına girme gibi bir seçenekler sunulsa da Türkler milli benliklerini asla kaybetmediler. Göç ettiler, asimile olmadılar. Ne köle oldular ne de başkalarını köle diye sattılar. Bağımsızlığına aşık olan bir milleten bahsediyoruz . Türk milliyetçisi olmak bir şereftir. İster prim yapıyorsunuz desinler ister ırkçılık desinler. Biz Kürşadlarin, sancaklarini düşürmeyeceğiz. Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum diyen Atatürk'ün milliyetçilik ilkesinden ayrılmayacağız.