Her şey bir çiftlikte, olgun ve bilgili bir domuzun sözleriyle başlar. Önceki gece bir rüya görmüştür. Rüyasında İngiltere hayvanlar tarafından yönetilmekte ve bütün hayvanlar mutlu yaşamaktadır.
Ellerinden her şeylerini alan insanlara karşı çiftlik hayvanlarını uyarır:
'Uyanın!'
Rüyasını ve düşüncelerini söyleyip 'İngiltere'nin Hayvanları' şarkısını ezberlettikten sonra huzur içinde ölür.
Görev çiftlikteki hayvanlara kalmıştır. Çiftlikteki en zeki hayvanlar domuzlar olduğu için ayaklanmanın beyni domuzlardır. Günlerce planlar yapılır, birlik olunur, hazırlanılır.
Bir gün aniden ellerine bir şans geçer ve çiftlik sahibi ayık dolaşmayan Jones ve ekibini çiftlikten yaka paça kovarlar!
Çiftlik onlara kalmıştır! Hemen ismi değiştirilir, hayvanları köleleştiren her şey imha edilir, bayrakları asılır ve duvara 7 hayvan emri -değiştirilmemek üzere- yazılır!
Her hayvan eşittir!
Tüm hayvanlar kendi yiyeceklerini istediği şekilde tüketir, kendi ürettikleri yine kendilerinindir.
İlk günler tüm hayvanlar şaşkınlıkla karışık mutluluk ve huzur içindedir...
Sonra neler mi olur?
Devamını anlatmayım :)
Kitap zaten kısacık.