Siyasi mizah , tarihsel,politik roman...Buram buram ikinci Dünya Savaşı, ihtilaller, ihtilaflar anlaşmaları yeren hicivler. Öncelikle kitabı okumayanlar için ve kitabı daha lezzetli kılmaları için önerim Sanayi Devrimi , Fransız İhtilâli, İhtilaller sonrası filizlenen milliyetçilik, liberalizm, sosyalizim gibi akımları; birincisi ve ikinci dünya savaşları arasındaki tarihsel gelişmeleri ve ikinci dünya savaşını incelemeleri; çünkü kitap hayvanlar çiftliği ve hayvanlar üzerinden bu akım ve tarihsel süreçleri evet mizahi hicivler ile ele alıyor kısmen anlatacağım
. Koca Reis Lenin, Snowball Troçki, Napoleon tabiki Stalin. Beylik Çiftlik Çarlık Rusya, Hayvanlar Çiftliği Sovyet Rusya. Napoleon'un annelerinden ayırıp yetiştirdiği köpekler Çeka Sovyet Gizli Polis'i. Snowball ın kaçması Troçki ile Stalin in ters düşmesi sonrası Troçki nin sürgün edilmesi. Hayvanlar içinde domuzların liderliği Bolşevik Parti. Stalin in Churchill e guvenmeyip Hitler ile saldırmazlık paktı imzalaması ve sonrasi Hitler'in anlaşmayı bozup Rusya ya saldırması ve bozguna uğraması ;Hitler, Pinchfield Çiftliği Bay Frederick. Napoleon un diğer ciflik sahipleriyle anlaşması , İkinci Dünya savaşı sonrası Stalin in Kapitalist Amerika ve İngiltere ile anlaşması