Fay Hattı (1) #32143324
Fay Hattı (2) #32178260
Fay Hattı (3) #32365619
Fay Hattı (4)
Bazen rüyalar görürüz ve bundan mutlu oluruz. Kabuslar da bize pek bir ürkütücü gelir, haz ettiğimiz bir durum söz konusu da mutlu olamaz herhalde... Derken diyeceksiniz ki şimdi kabusu da bir mutluluğa bağlamak gibi bir lükse sahip olamazsın diye düşünebilirsiniz. Bende pek bağlarım gibi gelmedi açıkçası ama akıl o ki her şeye bir çözüm bulabiliyor. Maksat mutluluktan bir pay çıkartmaksa eğer bundan kendimize bir seyler bulmayalim mı ? Bulacağiz elbette ki. Bulmamız lazım. Mutlu olmak istiyorsak bir amaç bir neden bir sebep bulunmalı.
Hayatımızda hep kabus görsek ne olurdu acaba. Kabusla uyanmak, kabusla yaşamak onu kabul etmek ne kadar adaletli olabilirdi ki. Her zaman her şeyin bir iyisi bir de kötüsü muhakkak var. Bunun da sebebi sanırım doğruyu yanlışı yerinde yaşamak bire bir ve bir farkındalık bulabilmek. Anlam bulabilmek.
Her gece yatağınıza mutlu bir şekilde yatabilirmiydiniz? -sabah kabus ile uyanacağinızı bile bile- gördünüz mü? Alın sizebir mutluluk sebebi. Bazen gece yatar sabah ta bir sekilde uyanırsıniz. Bazen gece yatmalar bir öfkeyle veyahutta mutlu bir an ile başlar, öylece kalırsınınız yastikta. Bunu iki parça ile anlatmak daha hoş olur diye düşünuyorum.
Gece komşunun vermiş olduğu bir rahatsızlık, sevgilinin vermiş olduğu bir tatsızlık, gün içerisinde yaşanmış bir tartışma. Gözler uyku diye diretirken, beynin de o günün size vermiş olduğu sıkıntılı bir anın bütün kötü duygusunu yaşayıveriyoruz istemsizce. Bazen olaylar ağır geliyor durumlar yaşananlar. Ve bu bir kabusa dönüşebiliyor. Bazen Romantizm dolu bir ruyanın kabusu, bazen de yuzeysel bir olayın dram gerilim kabusunu sığdırıyoruz ruyamıza. Ve sabah bir hoşnutsuzlukla uyanıyoruz. Kalp gümbür gümbür atarken.
Bazen de tam tersi olur. Kabusa rağmen yine de mutlu uyanırız. Önemli olan nasıl uyandiralacağimız. Çoğu kabuslar evet mecburi uyanmıştır. Tabii ki biri yanımızda olduğun da uyandırmasından bahsediyoruz. Hayra yorup mutlu olabiliyoruz yine de bazı zamanlar. Kalbimiz güm güm etsede.
Biraz da mutlulukla uyumayı ele almalı. O yastığa baş konduğunda değerli düşlere dalar gideriz. Ve her türlü rüyalarda cilveleşiriz. Bazen bir sevgili, bir hayvanı sevmek, arkadaşlarla gülüşürken o gülüş ile uyanırız. En güzeli de sevdiğimiz birisi ile anlık rüya ile bir mutlu oluruz. Sabaha kadar uzar da uzar bu rüya, oysaki bir kaç saniyelik rüya ile sabah ederiz, mutlu bir şekilde uyanırız. Ah! Rüyaymış der vururuz kafamızı mutlu oldugumuz rüyanın devamını yaşamak için uyuruz. Ve de görürüzde bazı zamanlar. Öyle ya sonuçta rüya bu birazda dalmadan önce kurgularız kafamızda gelsin neşe, romantizm, koşuşturma, macera...
Insan her şekil de mutlu olabiliyor. Önemli olan o püf noktayı yakalamakta olay. Eğer bir insan mutlu olmayı gerçekten istiyorsa akıl gücü ile bunu yapmak mümkün,. Olumsuzukları her zaman bir kenara koymakla başlıyor.
Problemli bir arkadaşınız mı var? Kurtulun problemlerinden. (Arkadaşınızdan değil, onun problemlerinden) Arkadaşınızın problemlerinden kurtarmanız sizi ziyadesiyle mutlu edebilir. Etmez mi ? Gördünüz mü bir mutluluk daha çıkageldi bir yerlerden. Kolayı ise onhu safdışı bırakıp muhatab olmamak. Bu sizi aslında hiç mutlu etmez. Çünkü bir taraftan onu hayatınizdan çıkartırken bir taraftan da sizin hayatınız da hep var olur. İster istrmez göreceksiniz. Çünkü aynı semti paylaşıyorsunuz.
Problemleri silmek yerine onunla mücadee etmeniz sizi hem güçlendirir hem de aradığınız yanıtları kolayca çözümlemenize sebebiyet verir. Hayatta zayıflık göstermek size hiç bir zaman kolaylık sağlamaz. "Mücadele tatlıdır, farkına varırsanız."
4. bölüm sonu