Puan vermedi·127 syf.··Beğendi
···Okunma: 27 Şubat 2018 09:59 Yazarın ilk okuduğum kitabı idi..
Okula gidememesine rağmen okumaya ve öğrenmeye olan aşkı sebebiyle babasının getirdiği kitaplarla ve tabii ki de annesinin desteğiyle kendini sürekli geliştiren bir kadını anlamaya çalıştık .
En sevdiklerinin ölümünden sonra sinir krizleri geçiren ve de hayatına bizim baktığımız yerden "acı" diye adlandırdığımız bir şekilde ölen kadın ...
Kadınların bu zamana kadar aktif olamamasında en büyük etkenin sosyo ekonomik şartlar olduğunu ısrarla vurgular ve ne olursa olsun kadınların yazmasını, hic bir şeyden korkmadan israrla yazmalarını vasiyet bırakır adeta ..
Büyük bir zihnin çift cinsiyetli olduğunu haykırır bize.Yani bir zihinde eril taraf güçlü ise oraya dişili eklemeli, tam tersi durumda ise eril taraf güçlenmeli ve ancak boyle olursa zihinde döllenme olur ve yeni fikirler ortaya çıkar der.
Victoria döneminden nefret eder, o dönemin kadınlara olan baskısından, engellemelerinden her bahsettiğinde aslında günümüz ile ne kadar benzeştiğini gözlemledik ve ülkemizin bu süreçte çok da geride kaldığını tekrar anımsadık.
Özgüvenini elde edememiş erkeklerin kendilerini boy aynasinda adeta kaplan gibi görmeleri için aşağılamak zorunda oldukları birine ihtiyaçlarini dile getirir, iste bu da ne yazık ki kadındır .
Cünkü kadina haklari verildiginde, adına bir oda, rahat edecek kadar para verildiğinde gücü ortadadır .
Kadın ve erkekteki farklılıkları küçümsemeden , bu farklılıkların bizi zenginleştirmesi dileğiyle ...
Kadınlar yazmalı, yazmalı ki onun ruhu da şad olsun !