2018 16. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2018 03:06
Bir doktorun görevi ve kendi duyguları arasında kalması anlatılarak kitap başlamaktadır. Hastasını kendisine saygı göstermeyerek ve para ile tutmak istemesi sonucu ona yardım etmemeyi seçmiştir. Bu durumun ardından hemen pişmanlık yaşamış ve görev bilinciyle hasta kadını takip etmiş yakalayamamıştır. Ancak yerini ve hayat hikayesini öğrendikten sonra kadının kaldığı kente gitmiş ve ona yardım edebilmek için onla temas kurmaya çabalamıştır. En sonunda evliliğı dışında hsmile kalan kadını çocuktan kurtulmak için kendine de zarar verdiktiğinde yardıma ikna edebilmiştir. Fakat bütün çabalarına rağmen kadını kurtaramamıştır. O kadar görev bilincine sahiptir ki yaptığı yardımı geri çevirme hareketinden sonra kadının sırrı ortaya çıkmasın diye her yola başvurmuştur. Bu yolda o kadar ileriye gitmiştir ki cenazesine otopsi yapılmaması için tabutun gemi yolculuğu sırasında denizde kaybolmasını sağlamıştır.fakat bunu yapaparken kendininde ölümüne sebep olmuştur. Zweig görev ve duygular arasında sıkışan ve sonra pişmanlıkla yapılan her anı ve o anlarda karakterin psikolojisini çok başarılı bir şekilde yansıtmıştır.
Amok KoşucusuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2021134,6bin okunma