2018 23. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2018 12:58
Öncelikle yazarın kitaptaki dili , argo kelimeleri kullanışı kitaba sürükleyici bir hal kazandırıyor. Holden adında yaşı 16 yaşlarında birinin okul hayatını ve okuldan atılışı sonucu yaşadığı olayları anlatıyor. Holden okul hayatında yaşadığı talihsiz olayların nedeni iyi niyetinden kaynaklanıyor. Arkadaşlarının yaptığı kötü alışkanlıklara vermiş olduğu tepki sonucu yediği dayak yüzünden okuldan gitme isteğine bir tık daha artırıyor. Ki okuldaki dersleri çok kötü durumda. Arkadaşı olan stradlerle yurtta gecenin geç vakitlerinde kavga eder arkadaşından dayak yiyen holden kavgadan hemen sonra yurdu terk eder. Okuldan da atılmış olan holden eve gitmekten korktuğu için okul hayatının yerine otel ve lokantalarda geçirir hayatını. Otel ve lokantalarda kötü alışkanlıklar edinir yapmış olduğu kötü alışkanlıkların verdikleri sonucu ve pişmanlığını anlatır. Kötü alışkanlıkları edinirken kazanmış olduğu tecrübeyi sanki sizinle konuşur da zorla beyininizin bir köşesine oturtturur. Okuldan atılmasına karşın yeni hayaller kurmaya başlar. Hayallerine şekil veren insanlığın anlaşamadığı dil üzerine sağır ve dilsiz bir hayat düşler. Ve tam bu düşünü uygulamayı ve gerçek hayattan uzaklaşıp yabancı bir yerde yabancı olarak hayat sürmeyi uygulamaya çalışırken kardeşi bu düşün gerçekleşmemesine sebep olur. Kitabın içeriği bu şekildeydi. Bana kazandırmış olduğu birçok şeyi ve etkisini çabuk unutamayacağım bir kitap. Samimiyetsiz insanların dilinden anlaşılmadığı, zoraki durumlara karşın yapılabilecek hataların telafi olmadığı ,kaybedilecek olan zamanın sebebi sevimsiz insanların olduğunu anlatan gayet güzel bir kitap. Kitaptan rahatsızlık duyduğum sadece uyguladığı dilin argo kelimelere yer verilmesi.
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202171,1bin okunma