2018 49. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2018 02:36
İki günde okudum. Okuduklarımı bugüne çok benzettim. Sanırım yüz yıl sonra da okuyanlar bu kitabı o güne benzetecek. Çünkü değişmeyen tek şey insanların, yer yüzünde yaşayan her canlının, anlatılan, dayatılan, söylenen her şeyi sorgusuz sualsiz kabul etmesi, ve benimsemesi. Bazı incelemerde Stalin Çiftliği benzetilmesi yapılmış. Bilemiyorum, kısmen katılıyorum. Aslına bakarsanız bu kitap her yönetim sistemine, ve sistemin her olumsuz yönlerine, bir kılıf uydurup, o kılıflara sarılıp uyuyanları anlatıyor. Her yönetim sistemi günün sonunda, bu kitapta okuduğumuz diktatörlüğe dönüşüyor. Okuduğum icin mutluyum, geç okuduğum icin mutsuzum. Kitabın özeti; Dün Bugün Yarın
Hayvan ÇiftliğiGeorge Orwell · Can Yayınları · 2024296,1bin okunma
İnsanın doğası, adabtasyon ve sürüye ayak uydurma (sürü psikolojisi).Kitap aslında Sovyet Rusyanın dönem vurgusunun yanında insan düşünce yapısının eğitilebilirliğini ve ne denli kolay değiştirilebileceğini de yansıtmaya çalıştı.Kitabı tam anlamıyla sindirebilmek için yazıldığı dönemin lokal hakimi Stalin ve onun sağ yancılarının düşünce yapısını tanıyıp Stalinizm dönemini iyi bilmek gerekiyor şayet kitap Stalinizm eleştirisi yapılmak için bizzat karşıt solcu olan Orwell tarafından yazılmıştır. Al bunu , vur 1984’e. İyi okumalar.