2018 1. kitabı
Gariban bir doktorun tüyleri diken diken eden ibretlik hikayesi olmuş bu kitap biraz bana göre !!! =) youtube.com/watch?v=BBm-M41... SPOİLER İÇERMEZ =Gönül rahatliğiyla okumaya devam edebilirsin :) İtiraf etmeliyim ki ben kandan korkan, hastane kokusuna dayanamayan biriyim.İlgilendiğim işin de sağlık sektörüyle uzaktan yakından bir bağlantısı yok.Bir insan nasıl başka birinin canını kurtarmak amacıyla bile olsa onu kesip biçmeyi göze alır bilemiyorum ama sonuna kadar saygı duyuyorum. Gelelim bunları neden size anlattığıma :) Çünkü bu kitap tam da bu konuları ele alıyor.Aslında o hiç etkilenmediğini düsündüğümüz doktorların iç dünyasında yaşadıkları durumu, korkularını görmemizi sağlıyor.İlla ki çevremizde bize bir doktorla yaşadığı iyi yada kötü anısını anlatan tanıdığımız vardır. Burda işler tam tersi ilerliyor. Tıp fakültesinden yeni mezun olmuş bir doktorun hastalarında karşılaştığı durumlar,onu endişelendiren olaylar ve ani alınan kararları görmüş oluyoruz. Biraz daha genel cümleleri bırakıp kitaba dönecek olursak (kitabında heyecanını kaçırmadan =) Ücra bir köyde ,imkanların sınırlı olması da yeni mezun olan doktorumuzu girdiği karmaşayı daha da zorlu hale getiriyor,hiç karşılaşmadığı bir hastalıkla bir gece yatağından aniden uyandıralarak karşı karşıya kalıyor.Başka bir gece karlar altında kalan köyde doğumu başlayan bir kadın .Eee tabi canı yanan bir insan, ondan daha çok telaşlanan hasta yakınları ve aldığı her kararı hastanın hayatına son ya da bir kurtuluş olacak bir doktor... Kitabın beğendiğim bir kısmını eklemek gerekirse : ''Akıllı insanlar mutluluğun sağlığa benzediğini çok önceden fark etmiştir: Mutluyken fark etmezsiniz; ama yıllar geçtikçe, geçmişte kalan mutluluğunuza ilişkin anılar, ah anılar !.. (sayfa:105)
Genç Bir Doktorun AnılarıMihail Bulgakov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202332bin okunma