2018 48. kitabı
Laura Esquivel'in 12 bölümden oluşan ve her bir bölümü bir ay adıyla anılan büyülü gerçeklik tarzında yazılmış bu kitabı (ki bu tarzı çok severim), yemek kitabı gibi görünse de her bölümde verdiği tariflerle Meksika devrimi sırasında De la Garza ailesinin özellikle de Tita'nın hikayesini anlatıyor. Evin en küçük kız çocuklarının evlendirilmemesi geleneğine uyularak Tita sevdiği adamla evlendirilmez ve annesinin ölümüne kadar ona bakmakla görevlendirilir. Sevdiği adam ise Tita'ya yakın olabilmek için Tita'nın ablası ile evlenir. Tüm hikaye de burada başlar. Tita kendine binlerce soru sorar. "Bu geleneği başlatan kimdi? Kimse bu geleneğe son vermeyi düşünmedi mi? Annelere ölümüne kadar küçük kızları bakacaksa bana kim bakacak?" Tüm bu sorular onun hayatına yön verecektir ve Tita bu geleneğe boyun mı eğecek yoksa bu düzeni değiştirmenin yollarını mı arayacaktır? Ben kitabı okurken büyük keyif aldım ve yazarın okuduğum ilk kitabı olmasına rağmen son kitabı olmayacağına karar verdim. Hem de bir iki günde hızlıca okuyup bitirebileceğiniz bir kitap. Kesinlikle okuma listenize almalısınız. Bu arada Lola kızımıza bu güzel poz için teşekkürü es geçmeyelim.
Acı ÇikolataLaura Esquivel · Can Yayınları · 20194,282 okunma