·384 syf.····Okunma: 17 Eylül 2018 16:05 Imte Kertèsz ile tanisma kitabim oldu Fiyasko.Yeni bir yazara rastladigimda önce dönemi ve hayati hakkinda arastirma yapmayi isterim , çünkü bu okumayi hem kolaylastiriyor hem de kitabi daha iyi kavramanizi sagliyor. O yuzden ,macar edebiyatina giris icin oldukca curetkar bir eser sectigimi düsünüyorum. 2. Dünya savasina olan merakim beni doneme ait ne var ne yoksa okumaya tesvik ediyor. Zaten daha once duymadigim Kertèsz ile de tesadüfen bu sebepten yolumuz kesisti. Acikcasi ilk beklentim daha yogun bir donem hikayesi idi. Yer yer bunu size hissettirsede yazar hikayeler icine hikayeler saklayarak, karakterin tahliline daha fazla yer vermis. Boyle olunca da beklentim bosa cikmis olsa bile lezzetli bir hikaye okuma sansina eristim. Kertèsz kalemi güclü, akici ve benzetmeleri ile düsündüren bir yazar. Hatta bu bazen o kadar fazla oluyor ki “ne oluyor burada “ diye sorabiliyorsunuz kendinize. Bazi romanlar cok konusur ya (yüzyillik yalnizlik gibi) Fiyasko da cok konusan, zaman zaman zorlayan, sizi icine cektigi kadar disariya alan bir kitap. Icerisinde oldukca güçlü cümler ile benden gecer not alan Fiyasko ile bir yerlerde rast gelirseniz Steinig’e sevgilerimi iletin